Viisi vinkkiä: Näin varaudut yllätyksiin matkallasi

Suurin osa liikematkoista sujuu suunnitelmien mukaan. Joskus kuitenkin vastaan tulee yllätyksiä. Näillä vinkeillä voit varautua muutamiin niistä.

    1. Tee kotiläksyt. Varmista ennen matkalle lähtöä, että tietosi kohdemaan liiketoimintatavoista, kulttuurista, ilmastosta sekä mahdollisista uhista ovat ajat tasalla.
    2. Tee sähköiset kopiot kaikista tärkeistä matkustusasiakirjoistasi. Tallenna kopiot esimerkiksi pilvipalveluun, josta ne on helppo löytää, vaikka laitteesi menisi rikki, varastettaisiin tai hukkaisit paperiset kopiot.
    3. Ota mukaan luottokortit ja käteistä. Joissain paikoissa pankkiautomaatteja voi olla vaikea löytää, ja yllättävän usein hotellit ja ravintolat eivät ota kortteja vastaan maksuvälineinä. Lisäksi kaikki paikat eivät hyväksy tiettyjä kortteja, joten on järkevää ottaa mukaan useita kortteja.
    4. Vastusta kiusausta matkustaa rennoissa vaatteissa. Matkalaukkusi voi kadota lennon aikana etkä varmaankaan halua saapua liikematkakohteeseesi verkkareissa ja lenkkareissa. Pukeudu siis työhösi sopiviin vaatteisiin jo matkustaessasi ja pakkaa ainakin vaihtopaita käsimatkatavaroihisi.
    5. Pidä mukanasi lista osoitteista paikallisella kielellä. Kaikki eivät puhu samoja kieliä kuin sinä. Ota siis mukaan paikallisella kielellä lista osoitteista, joita tarvitset. Pieni paperikarttakin on hyvä olla mukana. Näin löydät perille myös pahimman sattuessa eli jos et pääse nettiin.

 

 

Avainsanat: , ,