USA, Iso-Britannia ja Australia ovat tiukentaneet määräyksiään elektronisten laitteiden kuljettamisesta käsimatkatavaroissa useista Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maista lennettäessä

Yhdysvaltoihin, Isoon-Britanniaan ja Australiaan Lähi-idästä tai Pohjois-Afrikasta matkustavat ovat saaneet uusia haasteita käsimatkatavaroiden suhteen. Uudet määräykset kieltävät tietyn koon ylittävien elektronisten laitteiden kuljettamisen käsimatkatavaroissa ja lisäksi hidastavat turvatarkastuksia.

Jotta mausteet eivät sopasta lopu, niin eri maiden uudet määräykset poikkeavat toisistaan ja tiedot asiat päivittyvät ja muuttuvat tiuhaan. Suosittelemme asiakkaillemme lämpimästi CWT Alert –uutiskirjeiden tilaamista, jotta asiasta on aina tuoreimmat tiedot käytössä. Lisätietoja uutiskirjeistämme ja niiden tilaamisesta saat omalta yhteyshenkilöltäsi CWT:ssä.

Mutta tässä katsaus tilanteeseen tällä hetkellä:

– Suorilla lennoilla Yhdysvaltoihin Egyptistä, Jordaniasta, Kuwaitista, Marokosta, Qatarista, Saudi-Arabiasta, Turkista tai Arabiemiirikunnista matkustettaessa kaikki matkapuhelinta suuremmat laitteet on pakattava ruumaan menevään matkatavaraan. Matkustajan tarvitsemat lääketieteelliset laitteet saa kuitenkin koosta rippumatta pitää käsimatkatavaroissa. Kielto on voimassa seuraavilla yhdeksällä lentoyhtiöllä mainituista kohteista lennettäessä: Royal Jordanian, EgyptAir, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Qatar Airways, Emirates ja Etihad Airways.

– Isoon-Britanniaan suorilla lennoilla Egyptistä, Jordaniasta, Libanonista, Saudi-Arabiasta, Tunisiasta tai Turkista matkustettaessa tietyn koon ylittävät matkapuhelimet, tabletit ja kannettavat tietokoneet on pakattava ruumaan menevään matkatavaraan. Käsimatkatavarana kuljetettavan laitteen koko saa olla maksimissaan 16 cm pitkä, 9.3 cm leveä ja 1.5c m paksu. Useimmat matkapuhelimet mahtuvat näihin mittoihin. Määräykset ovat voimassa seuraavilla lentoyhtiöillä mainituista kohteista lennettäessä: British Airways, EasyJet, Jet2.com, Monarch, Thomas Cook, Thomson, Turkish Airlines, Pegasus Airways, Atlas-Global Airlines, Middle East Airlines, Egyptair, Royal Jordanian, Tunis Air ja Saudia.

– Suorilla lennoilla Australiaan Qatarista, Abu Dhabista tai Dubaista lennettäessä matkustajien on syytä varautua aiempaa tiukempiin turvatarkastuksiin lähtöportilla. Satunnaistarkastusten kohteina ovat niin matkustajat, matkatavarat kuin elektroniset laitteet. Lisääntyneet tarkastukset voivat aiheuttaa myös viiveitä lentoliikenteeseen.

Nämä uudet määräykset on hyvä ottaa huomioon jo Suomesta lähdettäessä, jos matka jatkuu rajoituksia asettaneisiin kohteisiin koneenvaihdolla kohteessa, joka on rajoitusten alaisena.

Avainsanat: , ,