CWT:n tutkimus: liikematkustajat ovat matkoillaan terveystietoisempia kuin kotona

Tutkimuksemme osoittaa, että tietoisuus terveiden elämäntapojen ylläpitämisen tärkeydestä on kasvamassa liikematkustajien keskuudessa. Kaikkiaan 38 % liikematkustajista syö terveellisemmin matkoilla ollessaan. Todennäköisimmin näin tekevät Aasian ja Tyynenmeren alueen matkustajat (46 %). Amerikkalaisista matkustajista 35 % syö terveellisemmin matkoillaan. Peränpitäjiä tässä asiassa ovat eurooppalaiset, joista vain 29 % kertoi syövänsä terveellisemmin tien päällä ollessaan.

”Terveellisten ruokailutapojen säilyttäminen matkojen aikana on tärkeää matkustajille ympäri maailmaa”, kertoo Niklas Andreen, Chief Traveler Experience Officer, CWT:stä. ”Työnantajien on hyvä tietää, millaiset asiat ovat tärkeitä työntekijöille, jotta he voivat rekrytoida parhaita mahdollisia työntekijöitä sekä pitää heistä kiinni.”

Aasian ja Tyynenmeren alueen matkustajat harrastavat liikuntaa ulkomailla ollessaan kaikista todennäköisimmin: heistä 33 % liikkuu matkoillaan, kun taas amerikkalaisista matkailijoista näin tekee 23 % ja eurooppalaisista 21 %. Eurooppalaisista 48 % kertoi harrastavansa vähemmän liikuntaa matkoilla kuin kotona. Amerikkalaisista heille tekee seuraa tässä suunnassa 38 % ja Aasian ja Tyynenmeren alueen matkustajista 32 %.

Vain 7 % kaikista matkustajista kertoi, etteivät he seuraa mitään terveys- tai hyvinvointirutiineja matkoillaan. Eurooppalaisista tässä joukossa oli 10 %, amerikkalaisista 8 % ja Aasian ja Tyynenmeren matkailijoista vain 3 %.

Vuodesta 2017 eteenpäin terveys- ja hyvinvointirutiineiden ylläpitämisestä matkoilla on tullut yhä tärkeämpää liikematkustajille. Matkustajat ympäri maailmaa pitävät terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista tärkeänä riippumatta siitä, missä päin maailmaa he liikkuvat.

Tutkimuksen mukaan hotellien kuntosalit ovat yleisin keino, jolla liikematkustajat pitävät kiinni terveys- ja kuntoilurutiineistaan. Niitä käyttää 49 %. Perässä tulevat hotellien uima-altaat (40 %) sekä hotellihuoneessa, esimerkiksi joogamaton tai kuntopyörän avulla suoritettava liikunta (27 %).

Avainsanat: , ,