Taide lähtee kasista! – Matkamessujen CWT Caféssa esillä ainutlaatuinen taidehanke.

Suomen suurin taideretki kuljettaa 180 000 nuorta taide-elämysten äärelle. Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset lentäen, junalla, laivalla ja bussilla kokemaan ja arvioimaan taidetta lukuvuosina 2017–2020.

Siiri Oinonen

– Tässä valtakunnallisessa suurhankkeessa viedään vuosittain noin 60 000 kasiluokkalaista ja heidän opettajaansa kahdelle taidevierailulle. Hankkeen rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ja sen koordinoinnista vastaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Siiri Oinonen Helsingin kulttuurikeskuksesta kertoi. – Taidestestaajat tekevät yhden vierailun omassa maakunnassaan ja toinen vierailu suuntautuu valtakunnalliseen kohteeseen, yleensä pääkaupunkiseudulle. Hanke toteutetaan siten, että kaikille kasiluokkalaisille tarjotaan mahdollisuus matkustaa taide-eläymykseen – kävi koulua sitten Sevettijärvellä tai Iniössä.

Vierailun jälkeen kasit kertovat arvionsa kokemuksestaan sovelluksella, ja arviot ovat kaikkien nähtävissä osoitteessa taidetestaajat.fi. Kasiluokkalaisilta kysytään mm. miten heidän fiiliksensä muuttuivat ja minkälaisia ajatuksia taide heissä herätti.

– Taidetestaajiin osallistuu kokonainen nuorten ikäluokka ja monilla heistä ei ole minkäänlaista aiempaa taidekokemusta. Monelle taidetestaus tarkoittaa myös ensimmäistä juna- tai lentomatkaa. Usein matka on vieläpä ensimmäinen vierailu Helsinkiin tai helsinkiläisille ensimmäinen kerta Kehä kolmosen ulkopuolelle, Oinonen jatkoi taidetestauksen tarjoamista monista erilaisista elämyksistä.

Kaiken muun ohella Taidetestaajat on myös merkittävä logistinen projekti, jonka osalta kumppanina toimii CWT Meetings & Events. Pelkästään syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana hoidossa on 24 800 taidetestaajan matkat, joista junalla taitetaan valtaosa, yli 16 000 henkilön reissut. Runsaat 8000 tekee matkansa lentäen ja laivalla matkustaa noin 300 ahvenanmaalaista taidetestaajaa.

CWT Meetings & Events -osastolla tätä projektia hallinnoimaan on valjastettu kahden hengen tehotiimi, joka hyödyntää työssään projektia varten räätälöityä ja timanttiseksi hiottua, suoraviivaista palveluprosessia. Kaiken tekemisen taustalle on luonnollisesti määritelty Taidetestaajien kanssa yhteiset tavoitteet ja mittarit.

Olemme ylpeitä, että saamme olla yhteistyökumppanina mukana tässä ainutlaatuisessa hankkeessa!

 

 

 

Avainsanat: , ,