Miten saat suosikkipaikkasi lentokoneesta? Tässä neljä vinkkiä.

Toiset pitävät ikkunapaikoista, toiset suosivat käytäväpaikkaa. Oli suosikkisi sitten kumpi tahansa, näiden neljän vinkin avulla parannat mahdollisuuksiasi päästä haluamallesi paikalle.

  1. Lojaalisuus kannattaa. Osa lentoyhtiöistä antaa turistiluokassa matkustaville kanta-asiakaskortin haltijoille mahdollisuuden parempaan istumapaikkaan. Tarkista myös, onko käyttämälläsi lentoyhtiöllä codeshare-yhteistyösopimuksia muiden lentoyhtiöiden kanssa. Tällöin kanta-asiakaskorttisi saattaa käydä myös näiden muiden yhtiöiden lennoilla.
  2. Kirjaudu lennolle vasta lentokentällä. Toisinaan paikkoja vapautuu peruutusten vuoksi. Lentokenttien itsepalveluautomaatit näyttävät usein sinulle osoitetun istumapaikan ja tarjoavat mahdollisuuden vaihtaa sitä.
  3. Maksa siitä. Useimmat lentoyhtiöt tarjoavat matkustajille mahdollisuuden valita istumapaikkansa verkossa varatessa. Etsi sivulta kohta, jossa lukee jotain sellaista, kuten ”valitse istumapaikkasi.” Mikäli vaihdat matkan aikana konetta, toista toimenpide myös jatkolennon osalta.
  4. Pyydä sitä. Jos et ole turvatarkastuksen jälkeen vielä varmistanut haluamaasi paikkaa, voit mennä lähtöportille ajoissa ja kysyä, olisiko mahdollista vaihtaa paikkaa. Jos se ei onnistu, voit aina myös kysyä, jos joku kanssamatkustajista olisi valmis vaihtamaan paikkaa kanssasi.

Avainsanat: , , ,