Tavarat mukaan: seitsemän vinkkiä tehokkaaseen pakkaamiseen

Lentoyhtiö Ryanair päätti hiljattain ryhtyä veloittamaan asiakkailtaan lisämaksua matkustamoon vietävistä matkalaukuista; eikä business-luokan lippujakaan saa enää käyttää niin usein kuin aiemmin. Tästä syystä kerromme tässä muutaman vinkin, joiden avulla pakkaat  onnistuneesti ja pysyt lentoyhtiöiden matkatavararajoitusten sisällä.

 1. Enemmän on vähemmän. 
  Hyvä nyrkkisääntö matkustamisessa on ottaa mukaan rahaa kaksi kertaa enemmän kuin arvelee tarvitsevansa ja toisaalta myös puolet vähemmän vaatteita kuin aikoo. Ja tuskin tarvitset reissulla useita kenkiä.Mieti tarkkaan, miten pukeudut kuhunkin tapaamiseen ja tapahtumaan. Hanki itsellesi niin kutsuttu kapselipuvusto eli kausittain päivittyvä, rajallisen kokoinen ja yhteensopiva puvusto tai yhteensopiviista väreistä luotu vaatekokoelma. Vältä ”mitä jos”-mielialaa, vaikka uskoisitkin Murphyn lakiin. Ja mitä tulee kenkiin, niin osta itsellesi kenkäpari, joka on sekä mukava jalassa että tarpeeksi hyvännäköinen liiketapaamiseen.
 2. Älä liioittele hygieniatuotteiden kanssa – et ole maskeeraaja.
  Tai ehkä oletkin; siinä tapauksessa voit ohittaa tämän kohdan. On todennäköistä, että hotellista saat lähes kaiken mitä tarvitset. Ja muistatko sen kerran, kun jouduit luopumaan kalliista kosteutusvoiteestasi turvatarkastuksessa, kun olit unohtanut ottaneesi sen mukaan käsimatkatavaroihisi? Hanki näytekappaleita suosikkituotteistasi tai osta pieniä rasioita, joihin voit pakata tarvitsemasi tuotteet matkaa varten.
 3. Pakkaa tärkeimmät vaatteesi käsimatkatavaroihin.
  Mikäli olet menossa illalliselle noutamaan palkinnon, jonka yrityksenne on saanut tai pitämään esitelmän, jolla voidaan tehdä miljoonia, pidä tärkein yksittäinen asukokonaisuutesi käsimatkatavaroissa. Näin voit varmistaa, että mikäli lentoyhtiö hukkaa laukkusi, et joudu miettimään edustatko yritystäsi tohveleissa.
 4. Opettele viikkaamaan kuten Marie Kondo on opettanut.
  Pieneksi origamiksi taiteltuja vaatteita mahtuu yhteen laukkuun enemmän ja voit näin säästää aikaa check-inissä.
 5. Laita kaikista eniten tilaa vievät vaatteesi päälle koneeseen.
  Näin et pelkästään säästä tilaa laukussasi, vaan saat myös todennäköisemmin tuolisi käsinojan käyttöösi, sillä tarvitset enemmän tilaa!
 6. Hanki itsellesi oma versio pikkumustasta.
  Ensi kerralla kun menet ostoksille, osta monikäyttöisiä vaatteita, jotka sopivat niin epämuodollisiin kuin muodollisiinkin tilaisuuksiin asusteita vaihtamalla. Laadukkaat kankaat, kuten pellava, kašmir ja silkki yhdistettynä minimalistiseen silhuettiin toimivat aina.
 7. Osta kunnollinen laukku.
  Osta laukku, joka on sisältä mahdollisimman tilava ja joka näyttää ammattimaiselta. Et halua mennä tapaamiseen asiakkaan toimistolle rikkinäisen neonvärisen laukun kanssa. Lisäksi, jos ostat halvan laukun, joudut todennäköisemmin ostamaan kahdesti.

Hyvää matkaa!

 

 

Avainsanat: , ,