Kokeneet matkustajat varaavat lentonsa älypuhelimella muita todennäköisemmin

CWT:n tekemän tutkimuksen mukaan kaikista aktiivisimmat liikematkustajat varaavat matkansa muita useammin älypuhelimillaan. Matkustajat, jotka tekevät ainakin viisi matkaa vuodessa, varaavat matkansa älypuhelimella 13 % todennäköisemmin kuin muut. Lisäksi matkustajat, jotka ovat aikaisemmin vierailleet tulevassa kohteessaan, varaavat matkansa mobiililaitteella 11 % muita todennäköisemmin.

”Tulokset ovat selvät: mitä enemmän matkustat, sitä enemmän käytät älypuhelintasi, ja siten varaat myös lentosi mobiilisovelluksen avulla”, kertoo Amit Wurgaft, Chief Experience Officer, Digital, CWT:stä. ”Mobiililaitteella varaaminen vaatii itsevarmuutta, joka tulee kokemuksesta. Samasta syystä matkustajat varaavat matkansa mobiililaitteella, jos he ovat vierailleet kohteessa aikaisemminkin.”

Mobiililaitteilla varataan myös useammin korkeampien hintaluokkien lippuja. Verrattuna tietokoneella tehtyihin varauksiin älypuhelimella tehdyt varaukset ovat 15,8 % todennäköisemmin business-luokan lippuja, 15 % todennäköisemmin premium economy -luokan lippuja ja 8,4 % todennäköisemmin ensimmäisen luokan lippuja.

Tulosten mukaan varaukseen käytetyn laitteen ja varaustavan välillä on korrelaatiota. Mitä lähempänä lähtöpäivää ollaan, sitä todennäköisemmin matkustaja varaa matkansa mobiililaitteen avulla. 62 % mobiilivarauksista tehdään 1-7 päivää ennen lähtöä, kun taas ainoastaan 28 % tietokoneella tehdyistä varauksista tehdään samalla aikavälillä.

Kaikkiaan itse tehdyt liikematkavaraukset jakautuvat eri laitteiden välillä siten, että tietokoneella varataan 80 %, älypuhelimilla 15 % ja tableteilla 5 %.

Lisäksi tutkimus osoitti, että 73,5 % matkustajista varaa matkansa ollessaan toimistolla, riippumatta käytetystä varauskanavasta. Mikäli varaus tehdään kotona, se tehdään 12 % todennäköisemmin älypuhelimella.

Avainsanat: , , ,