Matkustusturvallisuus keskiössä Keskon matkatiimillä

Saimme ilon tarjota paikan Keskon matkatiimin kokoukselle uusissa toimitiloissamme. Kokous keräsi paikalle parisen kymmentä matka-asioita hoitavaa keskolaista sen eri yksiköistä. Keskon palvelupäällikkö, Auni Karekari, jonka vastuualueisiin kuuluvat myös matkustusasiat, toivotti osallistujat tervetulleiksi yhteiseen tapaamiseen. Samalla Auni kertoi, että keväällä 2019 myös monet keskolaiset muuttavat Kalasatamaan, upouuteen Keskon päätoimitaloon, K-kampukseen.

CWT:ltä mukana kokouksessa olivat asiakkuuspäällikkö Tiina Luukko ja tuolloinen tiimivastaava Heli Hämäläinen sekä CWT Meetings & Eventsin myyntipäällikkö Tuija Koreasalo. Partnereita edustivat Restelin Sonja Kaskinen sekä Finnairin Riitta Wallenius, jonka ensimmäinen asiakas kautta aikojen Kesko muuten oli, kun hän aloitti pitkän ja edelleen jatkuvan uransa Finnairilla. Riitta kertoi hymyssä suin, että tuolloin hän sai evästykseksi ensimmäiselle asiakaskäynnilleen ohjeen ”muista sitten niiata.” Kesko onkin Finnairille merkittävä asiakas: joka päivä keskolaisia on sinivalkoisissa koneissa 31. Keskolaiset lentävät kaikkialle, minne Finnairkin, toisiin kohteisiin useammin ja toisiin harvemmin. Lentovarausten osalta Wallenius muistutti siitä, että myCWT-portaali antaa aina tarjolle edullisimman hinnan, joka voi olla jopa sopimushintaa parempi eli kannattaa keskittää varaukset sinne.

Päivittäiset liikematka-asiat hallinnassa

– Me käytämme paljon CWT:n itsevaraustyökaluja ja korkea itsevarausaste on yksi matkustuspolitiikkamme kulmakivistä, Auni Karekari kertoo. – Olemme CWT:n itsevarausjärjetelmiin tyytyväisiä, samoin kuin henkilökohtaiseen palveluunkin niin liikematka- kuin Meetings & Events –tiimissä.

– Erityisesti kiitosta on lähiaikoina tullut siitä, että nyt myös Amadeus Transfers –palvelut ovat varattavissa online-järjestelmästä. Maakuljetuksia voi varata sieltä jopa vielä kaksi tuntia ennen tarvetta, Auni muistutti.  – Kuljetukset kohteissa ovat tärkeitä ja haluamme matkustajiemme voivan liikkua myös autojen osalta paitsi mukavasti myös turvallisesti matkoillaan.

Turvallisuus tapetilla

Petri Käyhkö Keskon yritysturvallisuudesta vieraili kokouksessa kertomassa ajankohtaisista matkustusturvallisuuteen liittyvistä asioista. – CWT:n Alert –viestit ovat työssämme hyvänä apuna ja kattavat erinomaisesti kaikki osa-alueet, joista tietoja kaivataan.

– Myös CWT AnalytIQsin InternationalSOS -viestintä on parantunut ja on visuaalisestikin hyvin siistiä nyt, Käyhkö jatkaa. – Me käytämme CWT AnalytIQsiä aktiivisesti. Otamme sieltä esimerkiksi joka viikon alussa ulos listan muun muassa matkakohteista. Tämä on helppo tapa varautua mahdollisiin kriiseihin ja poikkeustilanteisiin jo ennakolta, jolloin itse avustustoiminta tarvittaessa saadaan käyntiin mahdollisimman nopeasti.

– Meillä on Keskossa säännöllisesti kokoontuva matkaturvallisuusryhmä, jonka työn avulla matkustajamme voivat rauhallisin mielin kokea, että verkosto matkustajan takana on suuri ja työtä hänen turvallisuutensa eteen tehdään jatkuvasti. Tuoreena konkreettisena työnhedelmänä voisin mainita ryhmän koostaman matkaturvakortin, johon on tiiviiseen ja helposti mukana pidettävään muotoon kerättynä keskisimmät turvallisuus- ja toimintaohjeet sekä yhteystiedot erilaisten poikkeustilanteiden varalta. Omia toimiamme matkustusturvallisuuden osalta tukee hyvin myös CWT:n 24 tunnin päivystyspalvelu, josta matkustaja saa helposti apua tilanteiden ja suunnitelmien muuttuessa äkillisestikin.

– Perusteellinen ja oikea matkasuunnitelma on olennainen osa myös matkustusturvallisuuden kannalta, muistutti vielä myös Keskon matkaturvallisuusryhmään kuuluva Karekari. – Huolellinen matkasuunnitelma ja kaikkien kuljetus- ja majoitusvarausten keskittäminen yhteen kanavaan ovat tae siitä, että varmasti todella tiedämme, missä matkustajamme ja yrityksemme vieraat ovat ja voimme näin myös tarvittaessa ottaa heihin yhteyttä ja tarjota apua.

Alla olevasta infograafista näet CWT:n TOP 10-vinkit matkustusturvallisuuteen.

Kesko lyhyesti
Kesko on suomalainen kaupan alan edelläkävijä, joka toimii kolmella päätoimialalla: päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa.

Avainsanat: , ,