CWT:n tutkimus: 2/3 valitsee mieluummin ikkuna- kuin käytäväpaikan; 52 % myöhästyisi lennolta mieluummin kuin kadottaisi laukkunsa

CWT:n tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta liikematkailijasta suosii lentokoneessa ikkunapaikkaa käytäväpaikan sijaan. Aasian ja Tyynenmeren alueella ikkunapaikan valitsisi 71 %, Amerikoissa 59%, kun taas eurooppalaisista matkustajista ikkunapaikkaa arvostaa 65 %.

Maailmanlaajuisesti pieni enemmistö matkustajista kertoi mieluummin myöhästyvänsä lennoltaan kuin kadottavansa matkatavaransa. Eniten tätä mieltä olivat amerikkalaiset matkustajat (54 %). Eurooppalaisista mielipiteen jakoi 52 %, kun taas Aasian ja Tyynenmeren alueen matkustajien näkemykset jakautuivat tasan kahtia.

Mitä tulee maaliikenteeseen, niin 54 % matkustajista oli edelleen perinteisten taksien kannalla, kun vertailukohteina olivat Lyftin ja Uberin kaltaiset palvelut. Tämän asian suhteen alueelliset erot olivat merkittäviä: Euroopassa 69 % matkustajista suosii takseja, kun taas Amerikoissa 63 % suosii uusia kyytipalveluita. Aasian ja Tyynenmeren alueella 56 % matkustajista valitsee mieluummin taksin.

”Tutkimustuloksemme antavat mielenkiintoista ja välillä vähän yllättävääkin tietoa siitä, kuinka liikematkustajat ympäri maailmaa lähestyvät matkojaan”, kertoo Niklas Andreen, CWT:n Executive VP and Chief Traveler Experience Officer. ”Alueelliset erot ovat merkittäviä. Esimerkiksi aasialaiset matkustajat valitsevat todennäköisemmin ikkunapaikan, kun taas Yhdysvaltojen markkinoilla ikkunan tarjoama näkymä kiinnostaa ihmisiä vähemmän.”

CWT:n tutkimus osoittaa myös, että matkustajat ovat yleisesti valmiita jakamaan näkemyksiään matkustuksesta niin sovellusten kautta kuin henkilökohtaisissa palvelutilanteissa. Maailmanlaajuisesti yhdeksän kymmenestä (89 %) kertoi olevansa ”erittäin” tai ”jokseenkin” valmiita kertomaan ajatuksistaan ja omista toiveistaan. Luku on sama niin liike- kuin vapaa-ajan matkustajilla, mikä kertoo siitä, että matkustajat eivät näe näiden kahden matkatyypin välillä suurta eroa, ainakaan tässä suhteessa.

Datamme mukaan eurooppalaiset matkustajat olivat kaikista vähiten halukkaita kertomaan mielipiteistään: 14 % eurooppalaisista kertoi, “etteivät halua” jakaa mielipiteitään liikematkustuksesta sen enempää sovelluksissa kuin palvelutilanteissakaan. Tämä luku nousee 17 prosenttiin, kun kyse on vapaa-ajan matkustuksesta. Matkustajat Amerikoista sekä Aasian ja Tyynenmeren alueelta kieltäytyivät kertomasta näkemyksistään huomattavasti harvemmin, etenkin, kun puhutaan lomamatkoista.

 

Avainsanat: , , ,