Carlson Wagonlit Travel teki monivuotisen jakelusopimuksen British Airwaysin ja Iberian kanssa: CWT:n asiakkaat välttävät näiden yhtiöiden varauksiin tulevat lisämaksut.

Carlson Wagonlit Travel (CWT) ilmoitti tänään, 16.10.2017, tehneensä monivuotisen jakelusopimuksen British Airwaysin (BA) ja Iberia Airlinesin (IB) kanssa. Sopimuksen avulla CWT:n asiakkaat välttyvät näiden lentoyhtiöiden lisämaksulta, joka tulee koskemaan lentovarauksia GDS-järjestelmistä. Sopimus koskee varauksia niistä GDS-järjestelmistä, jotka ovat hyväksyneet International Airlines Groupin (IAG, BA:n ja IB:n emoyhtiö) ehdot.

Sopimus astuu voimaan 1.11.2017 ja se koskee sekä liike- että vapaa-ajanmatkoja, jotka hankitaan CWT:stä.

“Sopimus vahvistaa entisestään pitkään jatkunutta hyvää yhteistyötämme BA:n ja IB:n kanssa ja on selkeä osoitus siitä, että olemme yhdessä sitoutuneet uudenlaisien jakelukanavien konseptiin ja niitä hyödyntäen parempaan tuote-erotteluun,” sanoo Brian Mogler, Senior Vice President, global supplier management, CWT:stä. ”Tällä hetkellä GDS-järjestelmät tarjoavat CWT:lle parhaan teknologia-alustan, jonka avulla voimme tarjota asiakkaillemme markkinoiden parhaan käyttäjäkokemuksen ja toiminnallisen tehokkuuden. Mutta seuraamme jatkuvasti myös uusien teknologioiden ja jakelukanavien kehitystä.’

Ian Luck, Head of Distribution, British Airways, sanoi: ‘Olemme iloisia tämän sopimuksen synnystä. Se tuo mukanaan hyötyjä niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Erityisen tyytyväisiä olemme CWT:n vahvaan sitoumukseen olla yhdessä meidän, GDS-järjestelmätoimittajien ja muiden teknologiapartnereiden kanssa kehittämässä uudenlaisia jakelukanavia ja -sisältöjä asiakkaidemme eduksi.’

Toukokuussa 2017 IAG Ilmoitti, että se ottaa käyttöön jakeluteknologialisämaksun 1.11.2017 lähtien. Maksun suuruus on US$10 ja se koskee varauksen kaikkia hintakomponentteja. Hintakomponentti on matkan osa ja esimerkiksi edestakainen lentomatka sisältää tyypillisesti kaksi hintakomponenttia, ja IAG:n lisämaksu sen osalta olisi siis US$20.

Avainsanat: , ,