48 tuntia Tokiossa

Japani on eksotiikkaa täynnä, jännittävä ja innostava – niin työasioissa, vapaa-ajalla kuin palkintomatkan kohteenakin. Lisäksi jenin heikko kurssi tekee siitä nyt vieläkin houkuttelevamman.

Finnairin, Japan Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian yhteistyö tekee matkustamisen Tokioon niin Helsingistä kuin Lontoostakin erittäin helpoksi. Mysteerien ja vuorien maa on todellakin käsien ulottuvilla.

CWT:n Connect-matkailujulkaisun tanskalaistoimittaja lähti etsimään parhaita matkavinkkejä Tokiosta jakaakseen ne lukijoillemme. Miellyttävän menomatkan jälkeen tehtävän suorittamiseen oli 48 tuntia aikaa. Sitä ei siis ole hukattavaksi, joten matkaan!

Kylmä, pohjoismainen alku
Lyhyt seikkailu alkaa Kööpenhaminasta, ja ensimmäinen lento vie Finnairin siivin Helsinkiin, missä ehdimme lyhyen pysähdyksemme aikana venytellä raajojamme ja nauttia Finnairin lounge-tiloista. Helsingin lentokenttä on selkeä ja koneen vaihtaminen on vaivatonta, sillä kaikki oneworld –allianssin lennot liikennöivät terminaali 2:sta.

Ykkösluokan kokemus business -luokassa
Matkamme seuraava osa kului Japan Airlinesin business –luokassa. Ystävällinen lentoemäntä ohjasi meidät paikoillemme, ja kodikas tunnelma valloitti meidät välittömästi. Isot 23 tuuman näytöt, pehmeät tyynyt ja tohvelit kuuluivat heti asiaan. Elämä hymyilee.

Itse istuin tarjoaa mahdollisuuden täydelliseen yksityisyyteen. Pienen väliseinän voi laskea alas, jos haluaa jutella vierustoverin kanssa, mutta nukkumaanmenoajan lähestyessä maailma sulkeutuu jokaisen matkustajan ympärillä ja takaa rauhalliset yöunet.

Huone maiseman kera – tavallaan
Japan Airlinesin business -luokan istuin on itseasiassa melkein kuin koti pienoiskoossa. Useita pieniä ja käteviä säilytyskoloja iPadille, puhelimelle, muille henkilökohtaisille tarvikkeille ja tietenkin myös kirjalle. Kaikki on käden ulottuvilla, joten ei ole mitään tarvetta liikkua etsimässä tavaroita ja häiritsemässä kanssamatkustajia.

Ruoka on luonnollisesti aivan omaa luokkaansa. Valinnan voi tehdä eurooppalaisen ja japanilaisen ruoan välillä. Helppoa: japanilainen – täydellistä.

Ja istuin menee tietenkin täysin vaakatasoon. Lentoemäntä tuo vieläpä lisäpatjan, kun nukkumaanmenon aika koittaa. Täyttä luksusta. Matkustamossa kuulet hiljaisuuden – niin japanilaista.

Kaikki on niin hyvin, että herääminen tuntuu ensin työläältä. Mutta maukkaan japanilaisen aamiaisen jälkeen olemme valmiina kohtaamaan jännittävän Tokion.

Tokio tervehtii
Naritan lentoaseman palvelut toimivat saapuessamme mutkattomasti ja nopeasti. Niiden jälkeen suuntaamme kohti ensimmäistä yöpaikkaamme, Tokion Marriott-hotellia. Se sijaitsee Gotenyamassa, Shinagawan alueella. Gotenyaman ihastuttava japanilainen puutarha on lähellä samoin kuin juna-asemakin. Hotelli on erinomainen paikka kaikenlaisille kokouksille ja tapahtumille.

Mutta nyt meillä ei kuitenkaan ole aikaa zen-meditaatiolle. Muistiomme täytyy täyttyä, ja päivän ohjelmassa on vierailu sekä Japan Airlinesin että matkatoimisto JBT:n luona. Näin saamme ensimmäiset maistiaiset tästä jännittävästä kulttuurista, johon olemme tulleet tutustumaan.

Kokeile ostereita
Kävelymatkan päässä Marriottista löytyy ihastuttava, yli 80-vuotiaassa pienessä puutalossa sijaitseva Inokori-REN -ravintola, joka yhdistää italialaisen ja japanilaisen keittiön parhaat puolet. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen – äläkä unohda maistaa maukkaita, valtavia ostereita!

Metron miellyttävä yllätys – ja muita nähtävyyksiä
Toisena päivänä luvassa on hop-on-hop-off -kiertoajelu, jolla saamme yleiskuvan kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Mutta sitä ennen meidän täytyy matkustaa metrolla. Tämä osoittautuikin yllättävän hienoksi kokemukseksi, sillä jopa metron informaatiotaulut olivat varsin lumoavia taideteoksia. Teki mieli vain jäädä paikalleen ja ihastella. Mutta meidän täytyi kuitenkin rientää bussillemme, jotta ehdimme saada nopeasti ja tehokkaasti kuvan kaupungista.

Ensimmäinen pysähdyksemme on Tokio Tower, joka onkin erinomainen paikka aloittaa, sillä torni tarjoaa mahtavan näkymän kaupungin yli. Tämän jälkeen matka vie katsomaan kaunista keisarin palatsia, ja retki päättyy Asaskusan kaupunginosaan Sensō-ji-temppelille. Mukava paikka lopetukselle, sillä alueella on paljon historiallisia nähtävyyksiä ja mahdollisuuksia matkamuistojen shoppailuun.

Sitten palaammekin taas CWT:n tutkimusmatkailijoiksi. Matkamme vie kahteen Marriott/Starwoods -hotelliin eli Tokion Ritz-Carltoniin sekä Prince Gallery Tokio Kioichoon. Ensimmäisessä käymme syömässä, toisessa yövymme. Ja mahtavia kokemuksia olivat molemmat!

Virheettömän luksushotelli Ritz-Carltonin kimallukselle ja kauneudelle ei löydy vertaa. Siellä sijaitsee myös ravintola Hinokizaka-Teppanyaki, joka tarjoaa asiakkailleen uskomattoman ruokailukokemuksen. Kokit valmistavat upeat ateriat aivan vieraiden valvovien katseiden alla. Kokemus on kaiken kaikkiaan erittäin mieleenpainuva. Suosittelemme lämpimästi myös erilaisille, pienehköille ryhmille, sillä ryhmän koko voi olla korkeintaan 14 henkilöä.

Lopullisen sinetin unohtumattomalle matkallemme tarjoaa vierailumme päättävä yö Prince Gallery -hotellissa. Kaunis ympäristö, upeat huoneet, baari, kylpylä ja uima-allas saavat arkiset huolet todellakin katoamaan. Lähes huomaamaton, mutta avulias ja kyvykäs henkilökunnan ansaitsee myös erityismaininnan.

Siperian pohjoispuolen yli takaisin Eurooppaan
Tokio jää taakse, mutta testitehtävämme CWT:n asiakkaiden puolesta jatkuu. Paluumatkallamme aiomme kokeilla, kuinka onnistuu British Airwaysin stop-overin mahdollistama tapaaminen Lontoossa ennen paluuta Kööpenhaminaan. Lento Tokiosta Lontooseen kestää 11 tuntia eli meillä on runsaasti aikaa valmistautua tapaamiseen, rentoutua elokuvan parissa ja vielä nukkua kunnon unetkin.

British Airwaysin matkustamo on käytännöllinen ja matkustajaystävällinen. Pienen työalueen luominen on helppoa, ja kun sitten kaipaa lepoa ja rentoutumista, niin istuin muuttuu helposti sängyksi.

Työntekokin tuntuu mukavammalta, kun sinulle tuodaan lasi hyvää viiniä ja maukasta naposteltavaa. Testi on kaikilta osin siis läpäisty; on todellakin mahdollista saapua levänneenä ja hyvin valmistautuneena tapaamisen Heathrow’n terminaali numero viidessä, upeat muistot Tokiosta edelleen tuoreina mielessä.

Japanin ja Euroopan välinen matkustaminen on helppoa, ja Tokio on erittäin hyvä vaihtoehto seuraavaksi isäntäkaupungiksi järjestäessäsi kansainvälistä yritystapahtumaa tai kun haluat palkita työntekijöitäsi hienoista suorituksista.

Bonustietoja 

Lontoon tuolla puolen
Heathrow’n terminaali viisi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ylimääräisen ajan kuluttamiseen ennen siirtymistä maailman muihin kolkkiin. Terminaalissa on loistava valikoima kauppoja, ravintoloita, sekä oleskelutiloja. Mikäli matkustat business –luokassa, on British Airwaysin tilava ja valoisa lounge ehdoton ykkösvalinta ajan viettoon.

 

Siberian joint venture -yhteistyö
Vuonna 2012 British Airways ja Japan Airlines yhdistivät voimansa helpottaakseen Euroopasta Japaniin matkustamista. Finnair liittyi mukaan joukkoon 2014 ja Iberia vuonna 2016. Yhteistyön ansiosta Euroopasta pääsee kolmeenkymmeneenneljään kohteeseen Japanissa – päivittäin. Tämä on yhdistelmien ansiota – ja valinnanvapaus on sinulla!

Avainsanat: , ,